И двата вида избори, които предстоят, практически имат една и

...
 И двата вида избори, които предстоят, практически имат една и
Коментари Харесай

Вигенин в Ямбол: Истинската промяна е възможна с БСП начело на страната

 _2024 izbori_v01

 

„ И двата типа избори, които предстоят, на практика имат една и съща цел – отбрана ползите на България и на българските жители. “ Това съобщи лидерът на евролистата на „ Българска социалистическа партия за България “ и тази за народни представители в 31-и Многомандатен гласоподавател регион Ямбол Кристиан Вигенин.

В художествена Галерия „ Жорж Папазов “ в гр. Ямбол социалистите откриха акцията си за идните на 9 юни парламентарни и европейски избори. Бяха показани претендентите за народни представители от региона, както и част от кандидат-евродепутатите на Българска социалистическа партия: Вяра Емилова, Гергана Алексова, доктор Събина Петканска и Радостина Георгиева.

„ Залагаме на претенденти, които познават добре политическите процеси в страната и проблемите на хората. Само такива претенденти могат да отстояват сполучливо българския интерес и у нас, и в Брюксел “, сподели Вигенин.

Той уточни, че обединението е номинирала и доста млади специалисти в разнообразни области и по този начин междинната възраст на листата за членове на Европейския парламент, както и тази за народни представители от Ямболско, е 44 години.

„ Българска социалистическа партия години наред следва своите политически правила, отстоява ги, макар компликациите и аз съм уверен, че тази наша поредност ще се прави оценка от от ден на ден хора, добави лидерът на двете листи.

„ Българска социалистическа партия и нейните сътрудници имаме доста явен проект в каква посока би трябвало да се развива България – по какъв начин да се отърве от тези олигархически зависимости, които не разрешават ръководството да бъде в полза на хората; по какъв начин в центъра на политиките да се сложи развиването на страната, на обособените райони, подпомагането на хората в потребност, на работните места, конкурентната стопанска система, земеделие, енергетика – все неща, които сме отстоявали през годините ”, разяснява още Кристиан Вигенин.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия е партията, която образува политиките си след необятни полемики с хората и че знае по какъв начин да реализира задачите си. Затова и същинската смяна, новото начало за България по думите му са вероятни, единствено в случай че „ Българска социалистическа партия за България ” има водеща позиция в ръководството на страната. „ А не да ни подмятат безпринципни обединения в името на властта, които убиват страната, не носят напредък и които, макар мантрите, не ни вършат повече европейци и повече уважавани в Европа и в света, а тъкмо противоположното ”, добави Вигенин.

Водачът на листата в Ямбол обърна внимание на свързаността на двата типа избори: „ Повечето значими политики, които желаеме да осъществяваме, не могат да се случат без европейска поддръжка. И противоположното – няма никакъв смисъл да се вземат някакви значими решения в Брюксел, в случай че те не намират своето продължение и съответно приложение тук, в националната политика ”.

Според него номинираните от „ Българска социалистическа партия за България ” претенденти за народни представители и за членове на Европейския парламент са личностите, които ще работят за най-важната цел – отбраната на българските национални ползи и решение на съответните проблеми на равнище страна и райони.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР